Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

“Human…Where Though? No 5”





Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για το "τρίγωνο της αμαρτίας" Αθηνάς, Πειραιώς και Ευριπίδου και περιλαμβάνει μέσα του τη Σοφοκλέους, τη Γερανίου, τη Σωκράτους και τη Μενάνδρου... φαντάζει χειρότερο από αυτό των Βερμούδων... γκέτο αλλοδαπών που φοβάσαι να πλησιάσεις πόσο μάλλον να διασχίσεις, καθημερινές συμπλοκές, εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, εμπόριο εύκολης ηδονής, κλοπές, κατά καιρούς και εγκλήματα.
Οι λέξεις Αλβανός Ρώσσος κ.ά. τείνουν να γίνουν συνώνυμο του εγκληματία διότι οι αφορμές είναι πολλές...
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι μετανάστες αυτοί που δεν συμμετέχουν σε άνομες καταστάσεις αυτοί που εργάζονται με στόχο να τα βγάλουν πέρα να καλύψουν τις ανάγκες τους και ίσως τις ανάγκες πολλών ακόμα συγγενών τους.
"Πρόκειται για ανθρώπους σκυφτούς, που κοιτούν τη δουλειά τους εγκλωβισμένοι κυριολεκτικά και μεταφορικά στο δικό τους μικρόκοσμο. Μετανάστες που κοιτούν πίσω από κάγκελα και άνθρωποι σκιές, σαν αυτούς που συναντάς καθημερινά και που ποτέ δεν θυμάσαι."
Αυτοί οι μετανάστες δέχονται άδικα τα περιφρονητικά βλέματα, δέχονται άδικα τις "μαζικές επιθέσεις" εναντίων παντός μετανάστη, δέχονται κατατρεγμούς και εξευτελισμούς για να πετύχουν μιά καλύτερη ζωή.
Πώς αισθάνονται αυτοί? Πως βλέπουν αυτοί την "ζωή" τους? Τι κυριαρχεί στις σκέψεις τους?

Μιά "εικόνα" προσπαθεί να μας δώσει η Νεκταρία Ρουμελιώτη στην: Artower Agora, Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, Αθήνα, στην αίθουσα ERATO (5oς όροφος)

http://www.culturenow.gr/index.php?module=content&action=showarticle&articleid=5752

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

Καλησπέρα! Σε ποιο email μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου;

Τάσος είπε...

Βλέπω ότι έχεις ενεργοποιήσει τη διαχείριση των σχολίων. Μη μου απαντήσεις μέσω του blog. Το mail μου είναι το mofo.designs@gmail.com

Εάν μπορείς στείλε μου ένα mail σου ή ακόμη καλύτερα ένα τηλέφωνό σου. Θα ήθελα να με βοηθήσεις σε κάτι που χρειάζομαι.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σου!