Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Απογοήτευση...




Μετά από πολλά χρόνια παρακολούθησης ενός forum του Bloka.com το βρήκα "κλειστό" σε μιά προσπάθεια επίσκεψής μου σήμερα το απόγευμα.
Μέσα από αυτό το forum διάβασα πολλά έμαθα πολλά και γνώρισα αξιόλογα άτομα.
Από αυτή την πλευρά θεωρώ τον εαυτόν μου κερδισμένο.
Θεωρώ όμως τον εαυτόν μου υπεύθυνο γι αυτό το απότομο κατέβασμα της σελίδας γιατί σήμερα πόσταρα μιά άποψη μου σχετικά με την κατεύθυνση που έχει πάρει το Bloka και ποιός ο σκοπός αυτής της μεταστροφής, κάτι που ενόχλησε τον ιδιοκτήτη και κατέβασε τα ρολλά.
Άσχετα με το ότι δεν συμφωνώ με την απόφαση του δεν παύει να είναι ¨δικό του¨ παρόλο πού έλεγε ότι το Bloka είμαστε εμείς και όχι αυτός και μπορεί να το κάνει ότι θέλει.
Αλλά μέσα σε αυτό το forum πολλά άτομα έχουν κάνει ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ με εκατοντάδες ώρες ίσως και χιλιάδες μερικοί και είναι κρίμα να την διαγράφει κάποιος μονοκονδυλιά.
Αν λοιπόν φίλε Σταύρο μπορείς να σεβαστείς τον κόπο αυτών των ανθρώπων (που με κάποιον έχω κόψει και την καλημέρα αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την προσπάθεια του) τότε το Bloka.com πρέπει να ξανανέβει ΑΜΕΣΑ για να μην δείχνει ότι χάνει την ψυχραιμία του και κάνει σπασμωδικές κινήσεις και να κρατήσει εμένα μακρυά που ίσως να είμαι η πέτρα του σκανδάλου.
Αυτά τα ολίγα και δηλώνω υπεύθυνα και σταράτα πως κάθε δημοσίευση μου εκεί έγινε με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ την καλή υγεία του forum που σημαίνει νέες εγγραφές μελλών και πολλά posts από πολλούς και όχι πολλά απο 5-6.
Να θυμίσω ότι αρνήθηκα κάθε πρόταση ενεργής συμμετοχής μου λόγω χρόνου και αρνήθηκα και όποιο πόστο μέσα απο το forum διότι δεν ήθελα να κάνω ¨καρίερα¨ μέσα από αυτό αλλά μου αρκούσε η συμμετοχή μου σαν απλό μέλος.
Άρα κανένας "ύποπτος" σκοπός δεν κρυβόταν πίσω από το " Τι συμβαίνει με το bloka?" ούτε από το " Δεν θέλω να γινω οικολόγος θέλω να μείνω οδηγός" πέραν της αγάπης μου για το forum και την σωστή συμπεριφορά και οδήγηση στους δρόμους.
Ας ανέβει λοιπόν πάλι η σελίδα γιατί είναι άδικο για κάποιους όσους έμειναν και θα μείνουν να τους διαγράφεις μονοκονδυλιά την δουλειά τους.
Εγώ συνεχίζω να διαφωνώ με την μετάλλαξη του bloka αλλά αυτό αφορά μόνο εμένα μάλλον...

Iσως αν βρώ κέφι να ξαναγράψω κάτι για το bloka... έβαλα πάντως το παλιό σήμα... και ότι έχω γράψει και έχω πεί συνεχίζω να τα υποστηρίζω μέχρι κάποιος να μου αποδείξει το λάθος μου με στοιχεία και όχι με μπλα μπλα...

Πηγή εικόνας: Bloka.com

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν θέλεις, μπορείς να αναδημοσιεύσεις και εδώ το κείμενο σου περι οδηγού και οχι οικολόγου;

Admin είπε...

Πού εδώ?
Δεν υπάρχει link

Ανώνυμος είπε...

νόμιζα οτι πριν δημοσιεύσεις το κείμενο σου εκει, το ειχες γράψει σε καποιο εγγραφο word!

Admin είπε...

Όχι δεν περίμενα να κατέβουν τα ρολλά και δεν το είχα κρατήσει, αλλά δεν θα βγει και νόημα αν γράψω εδώ δίοτι δεν θα καταλάβει και κανέις αν δεν ξέρει το bloka

Ανώνυμος είπε...

νομίζω οτι υπάρχουν και αναγνώστες που ξερουν τι ηταν το μπλοκα κομ.

ετυχε το απόγευμα να μπω, και να δω κατεβασμένα τα ρολά του εν λόγω φόρουμ!

γι αυτό και οι απορίες μου!

ισως περιληπτικα να μπορουσες να αναφερθείς στο περιεχόμενο του κειμένου σου που προκάλεσε αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια απο τον ιδιοκτήτη του εν λογω φόρουμ.

Ανώνυμος είπε...

μια περίληψη απο το κείμενο σου που το έφαγε η μαρμάγκα, θα ήταν πιστευω αρκετά διαφωτιστικό!

blokerinios είπε...

Αν και δεν ήμουν μέσα τα τελευταία λεπτά πριν κατέβει το φόρουμ μπορώ να πω ότι δεν είσαι εσύ ο υπέυθυνος σε καμία περίπτωση.
Σήμερα πολλοί τα έβαλαν με τον Σταύρο(rocco)και επειδή από κάποιους δεν περίμενε ότι θα γράψουν για αυτόν τα βρόντηξε.
Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά του να κατεβάσει το φόρουμ αλλά όπως μου είχε δείξει και στο παρελθόν σε προσωπική συνομιλία το έβλεπε κάπως αλλιώς δεν ξέρω πως να το πω ίσως προώθηση προσωπικότητας.
Συμφωνώ απόλυτα με τις ώρες δουλειάς που αναφέρεις (π.χ. παρακάμψεις)και ότι είναι κρίμα να πάνε χαμένες. Αν δεν θέλει να το ανεβάσει και να ασχολείται με αυτό μπορεί να το δώσει σε κάποιον άλλο που επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια που λέγεται μπλόκα.
Δεν τα πάω καλά με τα λόγια σχώρα με.
Δεν θυμάμαι πότε είχες εγγραφεί νομίζω ότι ήταν λίγους μήνες πριν ή μετά από εμένα. Τότε είχα πετύχει μερικούς μήνες ωραίου bloka μέχρι που βγήκε λίγο αργότερα στο γυαλί και έχασε τη θαμπάδα του.
Ήθελα να σε συγχαρώ για την διορατικότητά σου στην απομάκρυνση του grigori. Ήξερα ότι είστε έξυπνοι εσείς οι ... αλλά όχι τόσο πολύ.


Σίγουρα για το bloka μπορούν να γραφτούν πολλά και να ακούσεις ακόμα περισσότερα αν ρωτήσεις κάποια από τα παλιά ενεργά και μη μέλη του.
Δεν σου γράφω ποιος είμαι αν και έμμεσα στο έχω γράψει για να το καταλάβεις.

blokerinios είπε...

Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα επειδή μπορεί το bloka να μην το ξαναδούμε live(μόνο ότι έχει κρατήσει το google). :)

Αν μπορείς να μας περιγράψεις ο rocco λίγο πριν κλείσει το φόρουμ τι περίπου έγραψε ως απάντηση;

Admin είπε...

Δεν ξέρω ποιός είσαι αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Αν θέλεις το γράφεις.
Εγώ τα ίδια θε έλεγα στον οποιονδήποτε έκανε αυτό το σχόλιο.

Δεν νομίζω να θέλει να το δώσει.
Αν θέλει θα βρεθούν άτομα να το πάρουν και να το στήσουν και πάλι.
Για τον grigori το φαντάστηκα γιατί πήγε κόντρα στον Lefty και άνοιξε κλειδωμένη ενότητα δική μου που είχα τσακωθεί με τον lefty και ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει δίπλα στον Stayro άρα μιά αφορμή έμενε, και δόθηκε.
Δεν τα έβαλαν πολλοί, εγώ τα έβαλα μαζί του σήμερα και κάποιοι συμφώνησαν.
Αν δεν το περίμενε κακώς γιατί τα πράγματα είχαν φανεί από το "Τι συμβαίνει με το bloka".
Πολλοί έχουν δώσει χρόνο και κόπο και για παρακάμψεις και για ρανταρ και για άλλα θέματα.
Άτομα που είναι εκεί και άλλοι που έχουν "φύγει" και είναι άδικο γι αυτούς πάνω και πρώτα από όλους.
Γι αυτό πρέπει να το καλοσκεφτεί και κατά την άποψη μου να ανακαλέσει.

Ξέρω και εγώ ότι τον στεναχώρησα αλλά το έκανα θέλοντας να βοηθήσω το bloka και όχι τον Σταύρο.
Ο Σταύρος μπορεί και μόνος του να προσέχει τον εαυτόν του αλλά το bloka δεν μπορεί να είναι ΜΟΝΟ ο Σταύρος όπως και το Bloka δεν μπορεί να είναι χωρίς αυτόν.


Τώρα εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι αυτό που γράφεις:
"Ήξερα ότι είστε έξυπνοι εσείς οι ... αλλά όχι τόσο πολύ."
Εμείς οι ???
Αλλά και ποιοί είμαστε εμείς?
Δεν ανήκω σε κάποια "παρέα" δεν υπάρχει κάποια "κλίκα" ή δεν ξέρω και εγώ τι μπορεί να εννοείς.
Απλά το bloka ήταν το πρώτο forum που ξεκίνησα να γράφω και οι πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ.
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο και ο Σταύρος το ξέρει αυτό.

blokerinios είπε...

Εσείς... εννοώ οι άνθρωποι που ασκούν το ίδιο επάγγελμα με εσένα. Έxω έναν γείτονα ίδιο. :)

Το bloka μπορεί να ήταν το 1ο forum που ξεκίνησες να γράφεις αλλά για εμένα ήταν ο λόγος που αγόρασα laptop. :) Είναι αλήθεια όσο και αν ακούγεται παράξενο. Είχα δει τη σελίδα σε ένα φίλο και κόλησα.
Στην τέλη του 2006 που το αγόρασα δεν ήξερα κομπιούτερ και πήγαινα μόνο στην αρχική σελίδα. Δεν ήξερα τι είναι το φόρουμ ούτε καν ότι υπήρχε ήξερα.
Έτσι όταν ξεκίνησε η κατρακύλα στο bloka απομακρύνθηκα αισθητά και κατάφερα να φτιάξω μία ιστοσελίδα για ένα φίλο. Ωραία αλλαγή ενδιαφέροντος.

...αυτός που σου κάρφωσε το αβατάρ.

Admin είπε...

" μια περίληψη απο το κείμενο σου που το έφαγε η μαρμάγκα, θα ήταν πιστευω αρκετά διαφωτιστικό! "

Mέσες άκρες έγραψα ότι το bloka δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ένα οικολογικό forum αλλά να μείνει ένα forum για τον οδηγό.
Οποιουδήποτε οδηγού βέβαια, αυτοκινήτου φορτηγού μηχανής ποδηλάτου αλλα να ασχολείται με τα προβλήματα του σαν οδηγού και όχι με τις οικολογικές πολιτικές ρατσιστικές ή μη αντιλήψεις του.
Έγραψα επίσης ότι δεν μπορεί να εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες πολιτικές ή μη ότι δεν είναι ένα "κοπάδι πρόβατα" και μέσο επιδειξης και εντυπωσιασμού προς τρίτους.
Αυτά μέσες άκρες με τίτλο:
ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω Οικολόγος ΘΕΛΩ να ΜΕΙΝΩ ΟΔΗΓΟΣ

" Κακό" πόστ αλλά όχι άστοχο και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να σταματήσω την μετάλλαξη που κατα την άποψη μου πάντα και μέσα απο στατιστικά στοιχεία που ΠΟΤΕ δεν αμφισβητήθηκαν και δεν διαψεύστηκαν είχε φέρει μεγάλη φθορά.

Ανώνυμος είπε...

το ανώριμο του προσώπου φαίνεται απο το γεγονός οτι επειδη δεν του άρεσαν οι απόψεις που γράφτηκαν, εκλεισε ολόκληρο φόρουμ.
Αν είναι δυνατόν!!!

Αυτά ούτε στο Ιράν και στην Κίνα δεν γίνονται!

Admin είπε...

Δεν ξέρω αν έγραψε κάτι...
Είχα φύγει και όταν γύρισα δεν μπορούσα να μπώ.
Μου έστειλε mail όμως αλλά θα πρέπει να τα πούμε από κοντά.
Να ξεκαθαρήσω πάντως ότι τον εκτιμώ πραγματικά και εκτιμώ και την προσπάθεια του τόσα χρόνια άσχετα με το αν συμφωνώ και σε πόσα μαζι του.

Ανώνυμος είπε...

και επειδή εγραψες ο,τι εγραψες εκλεισε το φόρουμ;
θεέ μου, τι ανωριμότητα, τι μικροπρέπεια;

αλλά δεν με εκπλήσσει πλεον...

το οτι το μπλοκα πήρε την κάτω βόλτα, εδώ και πολλούς μήνες οφείλεται σε αυτή την μετάλλαξη που επιχείρησε να υλοποιήσει με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο οτι στο τέλος έμεινε παντελώς μόνος!
Ολοι τον εγκατέλειψαν! Και δεν εννοώ τα μέλη, αλλά οι στενότεροί του συνεργάτες!

Admin είπε...

Δεν τον θεωρώ ανώριμο ίσως όχι τόσο έμπειρο αλλά αυτό δεν είναι ελλάτωμα αν μαθαίνεις από τα λάθη σου.
Θέλει υπομονή και δυνατό στομάχι να managareis ένα forum.
To "λάθος" κατ΄ εμέ αλλά και για αρκετούς μέσα απο το forum είναι ότι "πήγε να κάνει στροφή και έχασε τον έλεγχο " που γράφουν και στα συμβάντα της τροχαίας ενώ ο Σταύρος πιστεύει ότι φταίνε οι επιβάτες που "έκαναν φασαρία" κατα έναν τρόπο.

Admin είπε...

Η μνήμη μου δεν είναι από τα δυνατά μου χαρακτηριστικά και δεν θυμάμαι ποιός μου κάρφωσε το avatar.
Aλλά δεν πειράζει ευχαριστώ και πάλι :)
Βέβαια η φτωχή μου μνήμη χάνει αυτούς που θα έπρεπε να θυμάμαι για την συμπαράσταση τους και τις φιλικές τους διαθέσεις αλλά ξεχνάει και αυτούς που θα έπρεπε να θυμάται για το αντίθετο. :))

tassaras είπε...

Πολύ δημοκράτες τελικά αποδείχτηκαν Τουλάχιστον μόνο για τον κόπο ορισμένων ανθρώπων και για τις ώρες που αφιέρωσαν, θα έπρεπε να το αφήσουν ανοιχτό.Αλλά...

Admin είπε...

Aυτό είπα και εγώ.
Πιστεύω ο Σταύρος είναι αρκετά λογικός να το καταλάβει αυτό.
Αν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου να μιλήσουμε νομίζω θα αλλάξει θέση.

GNS είπε...

κριμα για οτι εγινε και με τον τροπο που εγινε.... ετσι ξαφνικα...
πιστευω παντως οτι μιας που ειμαστε μεγαλα παιδια και ας μου επιτραπει η εκφραση οχι"βυζανιαρικα" ...
μια συναντηση απο κοντα και τον δυο σας ισως να βοηθουσε την κατασταση. επειδη νιωθω και εγω πως εχω ενα μεριδιο ευθυνης για οτι εγινε, να ξερεις φιλε σταυρο οτι σου εγραψα ηταν παντα καλοπροαιρετο. εαν μπορω να βοηθησω απο την μερια μου να ξαναγινει το bloka.com οπως παλια να ξερεις οτι ειμαι διπλα σου...

οπως παλια ομως...
φιλικα. γιωργος.

karchariakias είπε...

συμφωνώ με τους προγράφοντες:
να γίνει το μπλόκα όπως παλιά: ο συνοδηγός μας στους δρόμους.
Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο...

Αλλιως ας μείνει κλειστό με την δυνατότητα μόνο της ανάγνωσης!

sisy είπε...

Αν και τον τελευταίο καιρό ήμουν μακρυά απο το bloka για διάφορους προσωπικούς λόγους, θα ήθελα πολύ να ξαναδώ το bloka που γνώρισα το 2007. Λυπάμαι πολύ για την τροπή που πήραν τα πράγματα και εύχομαι να λυθεί οτιδήποτε έχει προκύψει.
Αν δεν είχα διαβάσει το θέμα "ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω Οικολόγος ΘΕΛΩ να ΜΕΙΝΩ ΟΔΗΓΟΣ", συμφωνώ μόνο διαβάζοντας τον τίτλο.

Admin είπε...

@sisy
Mιά περίληψη μπορείς να διαβάσεις πιό πάνω

tassaras είπε...

Πιθανόν αν επανέλθει το φόρουμ να αποχωρήσω.

πανος είπε...

το σημαντικο ειναι να ανοιξει το bloka.com και μετα με μια συναντηση σας πιστεω ολα να τελειωσουν........

πανος είπε...

νομιζω οτι ανοιξε.........μπραβο......

tassaras είπε...

Κρίμα, γιατί διαβάζοντας αυτήν την ανακοίνωση μου δίνεται η εντύπωση ότι το Bloka.com αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων. Πώς έκλεισε δηλαδή ο κύκλος του, τη στιγμή που π.χ. όλοι ήταν αντίθετοι με την εισπρακτική πολιτική της τροχαίας που την βάφτιζε ως πρόληψη ατυχημάτων; Πώς είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι έκλεισε ο κύκλος του, τη στιγμή που διάφορες ανώνυμες Α.Ε. ετοιμάζουν νέα διόδια με τιμές που κανένας δεν ξέρει πόσο θα κυμαίνονται, πράγμα για το οποίο όλοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν ολοκληρωτικά αντίθετοι; Πώς θα ενημερώνουμε τους υπολοίπους για νέες παρακάμψεις; Γιατί έκλεισε ένα φόρουμ κοινωνικής προσφοράς προς τον οδηγό, μέσω του οποίου όλοι μπορούσανε να διαμαρτυρηθούνε για τα κακώς κείμενα των ελληνικών δρόμων;
Δυστυχώς, με την ενέργεια αυτή, το bloka.com φάνηκε ότι μπλοκάρισε τον εαυτό του και, το χειρότερο, ότι ‘’κάποιοι’’ το ευχαριστήθηκαν πολύ, γιατί η σελίδα αυτή έβγαινε με κόκκινο στα σχέδια τους, ενώ τώρα μπορούν να κάνουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν, έχοντας σαν στόχο το κέρδος τους και τίποτε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

αφου ρε παιδια ολοι την ωρα υπηρχε γκρινια και φαγωμερα δε τη βλεπατε; και μετα λετε τι φταιει.