Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ART-ATHINA 2010




























Καλλιτέχνης : ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Έργα : Χωρίς Τίτλο

H Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης - Art Athina 2010 επιστρέφει με τη 16η διοργάνωσή της, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως και τις 16 Μαΐου 2010 στο Κλειστό Π. Φαλήρου. Παρά τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση, και φέτος συμμετέχουν 58 γκαλερί από 11 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία), με έργα περισσότερων από 300 καλλιτεχνών. Επίσης, παρουσιάζονται 42 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη (μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και media).


Η ART-ATHINA πραγματοποιείται και πάλι στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), το οποίο πέρσι μεταμορφώθηκε για ένα τετραήμερο σε μία λαμπερή νησίδα τέχνης και άφησε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις τόσο στους επισκέπτες όσο και στους συμμετέχοντες.

Η διεθνώς καταξιωμένη φουάρ θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση στο ευρύ κοινό επιλογών από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή αναγνωρισμένων, αλλά και νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών τάσεων και προβληματισμών στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς είναι επίσης ένας από τους σημαντικούς στόχους της ART-ATHINA, προκειμένου αφενός να ενημερώσει το ελληνικό κοινό ως προς τις εξελίξεις στα εικαστικά δρώμενα και αφετέρου να ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας και ζύμωσης με το διεθνές περιβάλλον. Η ART-ATHINA κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους πιστούς οπαδούς –διάσημους καλλιτέχνες, εξέχοντες τεχνοκριτικούς, μεγάλους συλλέκτες και φανατικούς φιλότεχνους– που καταφθάνουν από παντού και μεταμορφώνουν για λίγες μέρες την Αθήνα σε μια παλλόμενη από δυναμισμό καλλιτεχνική σκηνή.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση είναι και οι: Αλέξης Ακριθάκης, Νεκταρία Ρουμελίωτη, Δημήτρης Αληθεινός, Στήβεν Αντωνάκος, Δημήτρης Αντωνίτσης, Αντώνης Βάθης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Ελένη Θεοφυλάκτου, Ζωή Κεραμέα, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Κρυωνίδης, Μαργαρίτα Λυπιρίδου, Κατερίνα Μανωλέσου, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, MSAZ, Κύριλλος Σαρρής, Παναγιώτης Τερζής, Γιώργος Τσεριώνης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Μανώλης Χάρος, Γιώργος Χατζημιχάλης.

Πηγή: http://www.artmag.gr/art-suggestions/exchibitions/1415-art-athina-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: