Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

ΕΦΥΓΕ o Ronnie James Dio


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε μία από τις μεγαλύτερες «φωνές» στην ιστορία του Heavy Metal και του Rock γενικότερα, ο Ronnie James Dio. Ο θρυλικός τραγουδιστής των Rainbow των Black Sabbath αλλά και του προσωπικού του σχήματος, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ronnie James Dio συμμετείχε σε μερικά από τα πιο ιστορικά άλμπουμ στο χώρο της rock μουσικής. Συνεργάστηκε με τον Ρίτσι Μπλακμορ στα τρία πρώτα άλμπουμ των Rainbow ενώ διαδέχθηκε τον Ozzy στους Black Sabbath κυκλοφορώντας μαζί τους το 1980 και το 1981, το Heaven and Hell και το Mob Rules αντίστοιχα.
Στη συνέχεια δημιούργησε το προσωπικό του σχήμα που έφερε το όνομα του, με τους δύο πρώτους δίσκους τους (Holy Diver, The Last in Line) να θεωρούνται διαμάντια του είδους.

Το 1992 έσμιξε ξανά με τους Sabbath για το Dehumanizer ενώ η ιδία «ομάδα» συναντήθηκε ξανά το 2007 με το όνομα Heaven and Hell και προσέφεραν το “The devil you know”.

Το μήνυμα της γυναίκας του σήμερα στο : http://www.ronniejamesdio.com/

Message from Wendy Dio


Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever.

- Wendy Dio


Εδώ με τους

Deep Purple και την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου σε μιά μοναδική βραδυά στο Albert Hall
στο "Sitting in a Dream"Δεν υπάρχουν σχόλια: